Doorgaan naar content
SproutCloud

Update samenvatting

Welkom nieuw teamlid, vernuftige nieuwe functies en invasie op Instagram

Gepubliceerd op 22 augustus 2023

Hey Plant Pals,

Sander hier, 'verslaggever' vanuit SproutCloud HQ! We zijn de afgelopen twee weken behoorlijk druk geweest, dus het is hoog tijd om weer een paar spannende updates met jullie te delen in deze nieuwe aflevering van "De Update".

Welkom in ons team: Anna

Anna is lid geworden van ons content-team! Ze zal onderzoek doen voor onze Kennisbank, maar zal ook optreden als onze tweede verdedigingslinie tegen type- en grammaticafouten. We zijn blij je erbij te hebben!

Footer Facelift

Heb je de nieuwe footer op onze website al gespot? We hebben 'm opnieuw onder de loep genomen om meer op te vallen en meer te zijn dan een copyright vermelding. Wanneer je helemaal naar beneden hebt gescrold (bij het lezen van die super interessante artikelen, uiteraard), word je gepresenteerd met wat nuttige informatie en links. Heb je je trouwens al aangemeld voor onze mailinglijst? Het inschrijfformulier is daar ook te vinden..

Nieuwe Magazine-artikelen en bijgewerkte lay-out

We hebben zoveel plezier in het schrijven van artikelen voor onze Magazine-sectie. Het voelt echt als vakmanschap om het onderwerp voor te bereiden, aan de slag te gaan, foto's te maken (en video's...) en het vervolgens op te schrijven in een artikel dat leuk is om te lezen. We zouden dit wel dagelijks willen doen, als er niet ook nog een lange lijst met andere klussen voor SproutCloud zou zijn..

Nu er dus steeds meer artikelen zijn, werd het tijd om de lay-out en structuur van de Magazine-pagina wat te verbeteren. Het is nu makkelijker om de nieuwste artikelen te vinden en op grotere schermen staan ze nu ook in een gelikte grid layout.

Click the 'Personal Blog' tag to see all the articles in that section
Click the 'Personal Blog' tag to see all the articles in that section

Magazine heeft nu categorielabels

We hebben een functie toegevoegd om onze Magazine-artikelen in secties te groeperen en je meer inzicht te geven in het type artikel. Zo zijn onze huidige artikelen getagd als 'Persoonlijke Blog' en 'Plant Spotlight'. Als je op zo'n tag klikt, krijg je een overzicht van andere artikelen in die categorie.

Kennisbank Nieuwtjes

Ook onze Planten Kennisbank heeft weer een aantal nieuwe artikelen! Ze zijn handgemaakt, met aandacht, liefde en zorg. Omdat we gedegen onderzoek willen doen en ook een persoonlijk tintje willen toevoegen, in plaats van ChatGPT 100 artikelen te laten schrijven. We zien dit als een essentieel onderdeel van onze missie!

Link naar specifieke 'over-secties'

Nog een grote update, waar we behoorlijk enthousiast over zijn: we hebben zogenaamde "anchor tags" toegevoegd aan de artikelen in de Kennisbank. Als je een specifiek onderdeel van zo'n artikel wil delen, zoals 'Waterbehoefte van Rubberplant', dan kun je naast de titel van die sectie een link kopiëren. Als je die link bezoekt, word je meteen naar dat gedeelte van de pagina gebracht! Het zijn de kleine dingen die het leven makkelijker maken.

SproutCloud gaat internationaal

We hebben een 'taalkiezer' aan het navigatiemenu toegevoegd, zodat je kunt schakelen naar een andere taal, als je wilt. Je gaat dan rechtstreeks naar de gerelateerde pagina, in de geselecteerde taal. Op dit moment bieden we (bijna al) onze content aan in zowel het Engels als het Nederlands, en we hebben plannen om in de toekomst meer talen toe te gaan voegen.

Spread the love

Deze stond vrij hoog op onze verlanglijst.. Er is nu een "like en share" sectie onder elk artikel, in zowel Magazine als de Kennisbank. Als je iets leuk vond om te lezen, laat het ons weten door op de like-knop te drukken, of door het te delen met anderen via de verkorte link en knop ernaast. Alvast enorm bedankt :)

Instagram invasie

We zitten nu op Instagram! Elise haalt de likes binnen met haar berichten, stories en reels. Zorg ervoor dat je het bekijkt, volg ons en stuur haar wat goede vibes door te liken en te delen ❤️

https://instagram.com/sprout.cloud

Maar wacht.. er is meer!

Ik wil nog niet teveel verklappen, want ik wil de verrassing niet bederven. Maar we zijn druk bezig met nieuwe updates en SproutCloud-projecten. Er gaan zelfs geruchten over een heus Youtube-kanaal, maar dit kan ik nog niet bevestigen of ontkennen. Mogelijk heeft het iets te maken met alle camera's, microfoons en lampen hier om mij heen.. wie weet!

Blijf groeien en hopelijk tot snel!

Sander

P.S. Je planten vroegen me je te herinneren dat ze je missen. Vergeet je ze geen water te geven?