Doorgaan naar content
SproutCloud

Update samenvatting

Responsive afbeeldingen, uitbreiding van de Kennisbank, en nog veel meer!

Gepubliceerd op 6 augustus 2023

Terwijl we ons voorbereiden op de lancering van onze website (spannend!!), wilden we je nog weer even een update geven over de voortgang die we de afgelopen week hebben geboekt. Het SproutCloud team heeft hard doorgewerkt om ervoor te zorgen dat ons platform niet alleen informatief is, maar ook visueel aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk. Hier is een kort overzicht van de doelen die we hebben gehaald:

De nieuwste Magazine artikelen op de homepage

We hebben een sectie op de homepage geplaatst, die het nieuwste Magazine artikel laat zien. Zo hoef je geen artikelen te missen wanneer ze worden gepubliceerd. Daarnaast hebben we een speciale pagina gemaakt waar al onze artikelen geplaatst worden, zodat je er gemakkelijker doorheen kunt bladeren. We zijn natuurlijk nog maar net begonnen, maar kunnen ons voorstellen dat dit in de toekomst een behoorlijk actieve sectie van de website zal zijn.

Responsive afbeeldigen

We begrijpen het belang van mooie visuals. Daarom besteden we veel tijd aan het vinden van de juiste afbeeldingen die passen bij onze 'brand guide' en de juiste uitstraling hebben voor SproutCloud. Er is ook een technisch aspect om de afbeeldingen precies goed weer te geven. Deze week hebben we daar de nodige aandacht aan besteedt. De afbeeldingen passen zich nu zo goed mogelijk aan, aan jouw schermgrootte en ze worden automatisch bijgesneden tot de meest ideale grootte voor snelle laadtijden. Hierbij bieden we nu ook versies aan met een hoge pixeldichtheid, waardoor ze er extra scherp uitzien op schermen met hoge resolutie zoals iPhones en MacBooks.

Verbeterde Planten Kennisbank

Onze Plantenkennisbank-pagina's hebben weer wat liefde gekregen! We hebben een paar extra kennis secties toegevoegd zoals 'over stekken', 'over snoeien', 'over temperatuur' en meer.

Hoewel we eerder al de optie hadden om citaten en afbeeldingen aan onze artikelen toe te voegen, hebben we deze nog mooier gemaakt. Het nieuwe ontwerp zorgt ervoor dat deze elementen meer opvallen, mede omdat ze net buiten de hoofd tekst kolom vallen.

Een grote shoutout naar Elise die de bestaande pagina's zorgvuldig heeft nagelopen en bijgewerkt met nog meer relevante en nauwkeurige informatie voor elke plant. Daarbij heeft ze ook meer afbeeldingen en enkele citaten aan de artikelen toevoegde om de Kennisbank naar een heel nieuw niveau te tillen ❤️

Social Images voor delen van links

Sharing is caring! Nu wordt bij het delen van links naar onze website ook nog eens een mooie afbeelding weergegeven, welke meer duidelijkheid geeft over waar de link naartoe leidt. We zullen het ontwerp waarschijnlijk in de toekomst nog wel wat aanpassen en verbeteren, zoals eventuele uitgelichte afbeeldingen erbij weer te geven, maar voor nu zijn we hier erg enthousiast over! Ze worden zelfs automatisch gegenereerd door ons systeem, zodra de inhoud compleet is. Handig!

Bijschriften bij afbeeldingen

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden, maar soms kan een bijschrift precies de juiste context toevoegen. Dankzij Elise, die niet alleen zag waar bijschriften nodig waren, maar ook een belangrijke bijdrage leverde in het ontwerp en de plaatsing. De meeste van de afbeeldingen in artikelen worden nu voorzien van informatieve bijschriften, voor een nog betere leeservaring. Daarnaast worden ze ook toegevoegd als zogenaamde "alt-tags", wat altijd goed is voor de toegankelijkheid van de website.

Klaar voor de lancering, en daar voorbij!

Een website, net als een tuin, is nooit echt af. Er is altijd iets nieuws te planten, een ontwerp om aan te passen of een bug om te fixen. Onze to-do lijst bij SproutCloud zal waarschijnlijk nooit af zijn, maar dat is nou juist het mooie ervan.. We hebben een fantastische tijd met het bouwen van dit platform voor ons allemaal, en dit te blijven verbeteren! We gaan deze uitdaging met heel veel plezier en voldoening aan, en nemen je met alle liefde mee op deze reis.

Op naar nog veel meer updates en groei bij SproutCloud! 🌱🌟 Let's go!